Nieuws   Zoeken 

Vera's hartige taart met kernhem, druiven en walnoten
Ingredienten: (3 pers.):
1 blikje croissantdeeg (bijv. Danerolle)
200 gr Kernhemkaas
75 gr gepelde walnoten
1 bekertje creme fraiche
1 el maizena
10 sprietjes bieslook
zout
peper
1 blikje witte druiven (410 gr)
Bereiding:
Rasp de helft van de kaas, snijd de andere helft in blokjes. Hak de walnoten grof. Roer de creme fraiche en de maizena door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook erboven fijn. Snijd de druiven door de helft. Ontpit indien nodig de druiven en laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de kaasblokjes, walnoten en druiven over de bodem. Roer de creme fraiche goed door en verdeel het gelijkelijk over het mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas. In het midden van de oven in 30 minuten gaarbakken.
Receptnummer: 7915 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
De Kernhem-kaas is zacht en apart van smaak. Deze mag natuurlijk ook vervangen worden door een andere kaassoort, mits de smaak niet te overheersend pittig is. Heerlijk gerecht!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept