Nieuws   Zoeken 

Linda's ovenschotel met aardappel en kaas
Ingredienten: (3 pers.):
2 Uien
1 Prei
250 gr champignons
1 courgette
300 gr. gehakt
1 zakje aardappelschijfjes ( 450 gr)
1 pot aardappel anders pikant
150 gr. geraspte belegen kaas
2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snijd ze in ringen.Maak de prei schoon en snijd ook die in ringen. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.Snijd de courgette in plakken.Vet een grote lage ovenschaal in en leg de plakken courgette op de bodem.Verhit de olie in een koekenpan en bak eerst de uienringen zachtjes glazig.Verdeel ze over de courgette.Bak de prei in dezelfde koekenpan beetgaar en verdeel ze over de ui.Bak de champignons op hoog vuur bruin en verdeel ze ook over de groenten.Bak in dezelfde pan het gehakt rul en breng het op smaak met zout en peper.Schep het gehakt op de groenten. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes en verdeel de aardappel anders erover.Strooi de kaas erover en laat de schotel in de oven in c.a. 40 minuten lekker goudbruin en gaar worden.
Receptnummer: 7942 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Dit recept heb ik eens uit een troskompas gehaald en het is echt heerlijk.
Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept