Nieuws   Zoeken 

Sonja's Griekse sardientjes
Ingredienten: (2 pers.):
4 sardientjes (vers, van de markt of uit de winkel)
sap van 1 citroen
Peper + zout
peterselie
2 uien in ringen gesneden
Olijfolie
Bereiding:
Maak de sardientjes schoon (meestal kan je het ook vragen aan de visboer waar je ze koopt). Smeer ze ruim in met olijfolie en bestrooi daarna met peper en zout. (liefst zeezout). Leg ze in een ovenschaal (kan ook op een rooster) en zet ze 5 minuten onder een hete gril (tussendoor even keren). Vervolgens in deze tijd de uien fruiten in een scheut olijfolie. Voeg hierbij het citroensap en de verse peterselie en laat het kort warm worden. Giet dit vervolgens over de sardientjes en zet het nog 5 minuten onder de grill (niet te dichtbij). Als je het rooster gebruikt, 10 minuten grillen in totaal en vlak voor opdienen de saus erover gieten. Dit smaakt heerlijk met turks brood (lekker soppen in het citroen/olie/ui mengsel), gevulde wijnbladeren en aubergine in tomatensaus.
Receptnummer: 8020 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
De gevulde wijnbladeren en aubergine in tomatensaus kan je in blikken kopen bij de Boer supermarkten. Dit kan je zowel koud als warm eten. Soort van Meze idee. Leuk op zondag/makkelijk op vrijdag of zaterdag maar ook leuk met een grote groep. Je kan dan ook bijvoorbeeld Tzaziki erbij maken en souvlaki en een boerensalade met feta. Bovendien hebben ze bij de Boer nog veel meer van die blikken met allerlei hapjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept