Nieuws   Zoeken 

Danielle's kip in de hoed
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje bladerdeeg (diepvries)
1 blik halve perziken
6 bolletjes gember (uit pot)
400 gr. kipfilet
3 lenteuitjes in ringetjes
1 ui
Zout en peper naar smaak
50 gr. boter of margarine
1 teentje knoflook
1½ zakje kerriesaus (Knorr)
1 theelepel sambal oelek
1 beker creme fraiche (200 ml)
2 eetlepels paneermeel
50 gr. geraspte belegen kaas
2 eetlepels melk
½ eetlepel boter om in te vetten
1 eetleepel bloem om te bestuiven
Springvorm van 24 cm doorsnede
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200C Bladerdeeg ontdooien Perziken uit laten lekken en in stukjes snijden Gember fijnhakken Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met peper en zout naar smaak Boter in de pan verhitten en hierin het uitje glazig fruiten. De lenteuitjes toevoegen en even meefruiten. De kipfilet toevoegen en rondom bruin bakken. Knoflook erboven uitpersen. De kerriepoeder erover strooien. De gember, sambal, perziken, creme fraiche en de melk erdoor roeren en alles zo'n 2 minuten door laten pruttelen. De vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. De vorm bekleden met het deeg en gaatjes in de bodem prikken met een vork. Paneermeel erop strooien en het kipmengsel in de vorm scheppen. De kaas erover strooien. De rest van het bladerdeeg uitrollen tot een lap die iets groter is dan de vorm. Deze op de vulling leggen en de rand dichtdrukken. De bovenkant bestrijken met mel. De taart 1 richel onder het midden van de oven in ca. 30 à 40 min. goud bruin en gaar bakken
Receptnummer: 8106 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Niet echt erg snel, maar de vulling kan een dag van te voren gemaakt worden.
Erg lekker met een salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept