Nieuws   Zoeken 

Heleen's vegetarisch nasi
Ingredienten: (3 pers.):
250 gram witte rijst
1 rode paprika
1 prei
twee knoflookteentjes
drie eetlepels olie
3 eieren
sambal
6 eetlepens seroendeng
cassave kroepoek
ketjap manis
Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met een schepje zout. Maak de prei schoon en halveer hem in de lengte, en snijd de helften in smalle stukjes. Verhit de olie in de wok en fruit hierin kort de uitgeperste knoflooktenen. Voeg de prei toe en bak deze mee. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd deze fijn, en bak deze mee. Doe de gekookte rijst in de wok met een flinke scheut ketjap erbij en bak het geheel onder af en toe omscheppen nog zo'n 10 minuten op. Kluts ondertussen de eieren met zout, peper en twee theelepels sambal, en bak hier in een lage koekepan een omelet van. Snijd de omelet in kleine stukjes en voeg deze toe aan de nasi. Verdeel de nasi over borden en strooi over iedere portie twee eetlepels seroendeng. Serveren met cassave.
Receptnummer: 8256 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept