Ingredienten: (4 pers.):
400 gr.gehakt
3 teentjes knoflook
boter
peper,zout
paprikapoeder
6 appels(Ligt wel aan de grootte)
1 pak (wijn)zuurkool
aardappels, wat melk
| Bereiding:
Kook de aardappels met de zuurkool gaar. Maak er een stamppot van. Bak ondertussen het gehakt rul, en pers er de knoflookteentjes boven uit.Voeg peper,zout en paprikapoeder naar smaak toe.Boor ondertussen de appels en schil ze.Snijdt ze in plakken.Vet een ovenschotel in.Leg er de helft van de stappot in, en verdeel over de schotel.dan het gehakt erin.Daar bovenop de helft van de appels,dakpansgewijs.Dan weer een laag zuurkoolstamppot.Dan de rest van de appel erop leggen.Smelt wat boter en smeer over de appel.Dan als laatste wat peper en paparikapoeder erover. Laat de schotel in een voorverwarmde oven (200 graden) 30 min. door en door warm worden.Eet smakelijk. |