Nieuws   Zoeken 

Beppie's ouderwets draadjesvlees
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo Riblappen of Sucadelappen.

(Er mag wel een randje vet aan
zitten,dan blijft het vlees lekker
mals. En je kan het er altijd afsnijden,
als je het niet lust)!

Boter/margarine om te braden.
2 laurierblaadjes.
2 kruidnageltjes.
2 lombok rawit.
Scheutje azijn.
1 theel. suiker.
Bereiding:
Maak de boter of margarine heet in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Doe er wat zout en peper bij en de andere kruiden. Aanvullen met kokend water (koud water maakt het vlees droog) tot het vlees bijna onderstaat. De azijn en de suiker erbij en laat het vlees maar lekker lang sudderen, op een plaatje bijvoorbeeld. (Mijn moeder deed dit vroeger op een oliestelletje! En om te braden gebruiktte ze half boter en half vet, of reuzel).
Receptnummer: 8304 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min.
Opmerking:
Er staat nóg een recept van draadjesvlees op de site, maar die is van rosbief en dat lijkt me er niet zo geschikt voor. (Rosbief is te mager en wordt te droog). Eigenlijk vind ik dat ook een beetje zonde van de rosbief. Die is juist zo lekker als hij nog een beetje rauw is van binnen! De bereidingstijd lijkt erg lang, maar wat let je om het een dag van te voren klaar te maken? Bij mij thuis stond dat vroeger op zaterdagavond te sudderen en dan rook het huis zó lekker! De lombok is een idee van mij, maar je kan er ook een beetje sambal bij doen en als je niet van pittig houdt, laat je het gewoon weg! Lekker met gekookte aardappelen en stoofpeertjes, maar ook met allerlei groene groenten of boontjes! Eet smakelijk!! Heb je wat jus over, vries het dan in. Lekker bij stamppot!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept