Ingredienten: (4 pers.):
3 kipfilets 1a 150 gr
2 uien
1 kleine winterwortel
1 kleine rode paprika
1 preitje
1/2 komkommer
125 gr champignons
2 cm gemberwortel
2 eetlepels olie
1 kippenbouillontablet
125 gr taugé | Bereiding:
Kipfilets in reepjes snijden. Uien pelle, halveren en in plakken can 1/2 snijden. Winterwortel schillen, in lengte halveren en schuin in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne repen snijden. Prei wassen en schuin in dunne plakken snijden. Komkommer wassen, in lengte halveren, met theelepel pitjes verwijderen en in dunne plakjes snijden. Champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Gember schillen en in plakjes snijden. In wok olie verhitten, Gember en ui ca. 1 minuut al omscheppend roerbakken. Kipfilet toevoegen en zachtjes ca. 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en 1 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 1/2 minuut koken. Groenten (met uitzondering van taugé) erdoor scheppen en ca. 3 minuten op redelijk hoog vuur roerbakken. Taugé toevoegen en nog 1 minuut al omscheppend meebakken. |