Nieuws   Zoeken 

Aad's raapsteeltjes stamppot met gebakken appel
Ingredienten: (4 pers.):
raapstelen 400 gram
aardappelen 1,5 kilogram
evt. mager spek blokjes 200 gram
appels stevig 2 stuks
citroensap 1 kneepje
melk 1 deciliter
peper en zout 1 snufje
Bereiding:
Kook de aardappelen met een snufje zout gaar. Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge. Eventueel de blokjes mager spek bakken in een koekenpan op een laag vuur bruin en knapperig. Schil appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snij elke appel in 4 plakken en besprenkel deze met citroensap. Giet de aardappelen af en maak er met de melk, peper en zout een luchtige puree van. Voeg de spekjes samen met het vet en de raapstelen aan de aardappelpuree toe. Schep alles goed door elkaar en houd de stamppot warm. Verhit het klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de appelschijven aan beide kanten goudbruin. Serveer de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erop.
Receptnummer: 8411 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Raapsteeltjes, een voorjaarsgroente met verrassend veel mogelijkheden. Kijk hiervoor bij http://come.to/raapstelen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept