Nieuws   Zoeken 

@strid's rijstpannekoekjes
Ingredienten: (4 pers.):
2 eetlepels zoete gehakte ui,
1 theelepel walnotenolie,
2 theelepels boter,
2 eieren,
2 eidooiers,
8 eetlepels melk,
8 eetlepels bloem,
1 theelepel bakpoeder,
zout en peper,
12 eetlepels koude gekookte rijst,
4 eetlepels gehakte stoneleeks,
2 eetlepels gehakte platte peterselie,
1 teentje geperste knoflook,
paar druppeltjes tabasco
Bereiding:
Bak de ui met de knoflook in de olie en de boter tot het mengsel lichtgekleurd is. Zet apart. Klop de eieren met de dooiers en de melk los in een schaaltje. Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder in een kom en voeg het eimengsel toe. Klop het met een garde tot een glad beslag. Voeg nu de rijst, de gebakken ui en knoflook, stoneleeks, peterselie, wat peper en een paar druppeltjes tabasco aan het beslag toe. Kwast de steengrill (of de koekenpan) in met een beetje zonnebloemolie en bak de met de hand gevormde pannenkoekjes aan beide kanten ongeveer 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Draai de temperatuur iets terug en bak ze nog 4 minuten tot ze goed gaar zijn.
Receptnummer: 8572 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Ik ga ervan uit dat je rijst gebruikt wat je van de vorige dag over hebt.
Moet je de rijst nog koken dan duurt het een half uurtje langer.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept