Nieuws   Zoeken 

M@rgreet's Surinaamse zuurkool
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak zuurkool (500 gram)
2 uien
1 teentje knoflook
400 gram gehakt
aardappel puree
ketchup
suiker
tabasco
geraspte kaas
ovenschaal
Bereiding:
Rul het gehakt. Bak de uien en knoflool mee. Maak ondertussen de aardappel puree klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. De zuurkool laten uitlekken en eventueel spoelen om het minder zuur te laten zijn. Als het gehakt, uien en knoflook mengesel gaar is, voeg dan de zuurkool toe. Doe er vervolgens een flinke scheut ketchup bij, wat tabasco en suiker. Suiker zorgt ervoor dat het gerecht minder zuur wordt maar doe dit naar eigen smaak. Neem vervolgens een ovenschaal en breng eerst een laagje zuurkool, gehakt ect. aan. vervolgens een laagje aardappel puree en ga zo door tot je eidingd met een laag aardappel puree. Over de laag aardappel puree doe je geraspte kaas. Oven op 200 graden en het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven.
Receptnummer: 8589 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
erg lekker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept