Nieuws   Zoeken 

Heleen's geboorte-anijsbrood
Ingredienten: (8 pers.):
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram witte basterdsuiker
150 ml melk
1 ei
snufje zout
8 anijsblokjes
50 gram muisjes (blauw/roze...afhankelijk van het baby'tje dat geboren is!)
een beboterde en met bloem bestoven koekvorm
Bereiding:
Verwarm de over voor op 175 graden. Weeg de suiker, het bakmeel en het zout samen af in een grote kom. Splits het ei, doe het eigeel bij het meel-mengsel, en klop het eiwit stijf. Verwarm nu de melk en los hier de anijsblokjes in op. Meng met een mixer de melk door het meel-mengsel totdat een glad beslag ontstaat. Sla nu het eiwit erdoor heen en klop het geheel nog wat op. Roer tot slot voorzichtig de muisjes er doorheen, giet het beslag in de koekvorm, en zet deze in het midden van de voorverwarnde oven.
aanvulling: De baktijd bedraagt inderdaad tussen de 50 en de 60 minuten, net als een cake. Ik zelf gebruik een ronde boterkoekvorm met een doorsnede van 20 cm. Dan wordt het een redelijk platte koek. Een springvorm met een kleinere doorsnede of een cake-blik is ook wel geschikt denk ik!
Receptnummer: 8656 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Anijs stimuleert de moedermelkproductie, vandaar dat er vaak beschuit met muisjes geserveerd wordt vlak na een geboorte! Vandaar mijn idee om een anijskoekbrood te maken, dit kunt u bijvoorbeeld een kersverse moeder cadeau doen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept