Ingredienten: (4 pers.):
2 el olie
400 gr. kipfilet, in dunne plakjes
2 uien, grof gesneden
4 teentjes knoflook, geperst
5 cm verse gemberwortel, geraspt
3 stengels verse citroengras (alleen het witte deel) in zeer dunne ringen
2 a 3 tl fijngehakte groene peper
2 tl suiker
1 el vissaus
voor de garnering:
groene pepers (in ringetjes)
verse koriander
(vietnamese) muntblaadjes | Bereiding:
Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember, citroengras en de peper 3-5 min. tot het mengsel goudbruin is. Niet laten aanbranden, want dan wordt het bitter. Draai het vuur hoger, voeg de plakjes kip toe en schep ze erdoor. Strooi de suiker erover en roerbak alles ca. 5 min. tot de kip net gaar is. Voeg de vissaus toe en laat het geheel nog 2 min. bakken. Garneer het gerecht met ringetjes groene peper, verse koriander en munt.
TIP: Roerbak dit gerecht snel in een zeer hete wok, anders lopen de sappen uit het kippenvlees.
Serveren met witte rijst. |