Nieuws   Zoeken 

@strid's Thais gestoomde kipfilet
Ingredienten: (2 pers.):
1 stengel sereh
1/2 el Thaise rode currypasta
2 cm gemberwortel, fijngeraspt
2 grote paksoibladeren
2 kipfilets
2 el verse korianderblaadjes
150 g pandanrijst
zout
sojasaus
stoompan of bamboe stoommandje
Bereiding:
Verwijder de buitenste stugge bladeren van de sereh en snijd de stengel in grove stukken. Roer in een kommetje de currypasta en gember door elkaar. Spreid de paksoibladeren uit. Wrijf de kipfilet in met driekwart van het currymengsel en leg ze op de paksoibladeren. Verdeel de korianderblaadjes en dehelft van de sereh erover. Vouw de paksoi rond de kip goed dicht en steek eventueel vast met een cocktailprikkertje. Leg de pakketjes in een stoommand. Breng in de pan 3½ dl met de rest van de sereh en zout aan de kook. Roer de rijst door het water en zet de stoommand op de pan. Kook de rijst in 15 minuten gaar en stoom hierdoor gelijk de pakketjes gaar. Schep de rijst op de borden en leg de pakketjes erboven op. Roer de sojasaus door de rest van het curry mengsel en serveer dit er apart bij.
Receptnummer: 8870 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept