Nieuws   Zoeken 

Sandra's walnotendip
Ingredienten: (2 pers.):
150 gram kwark
2 eetlepels zure room
25 gram (gehakte) walnoten
50 gram gekookte ham (plak van 0,5 cm)
citroensap
suiker
sherry of cognac
zout
peper
garnering (evt): kerriepoeder

Bereiding:
Wanneer de walnoten nog niet klein genoeg zijn, kun je deze in een theedoek leggen en door er met een houten keukenhamer op te slaan ze fijn maken. Of gewoon met een scherp mes in stukken hakken. Snij de ham fijn. Vermeng de kwark, de zure room, de walnoten en de ham. Breng het megsel op smaak met wat citroensap, suiker, sherry of cognac, zout en peper. Garneer de dipsaus met wat lijntjes kerriepoeder.
Receptnummer: 8924 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Op Lijnertje’s verzoek: een lekker en licht dipsausje. Heerlijk om te dippen met mais-chips, plakjes komkommer, roosjes bloemkool, reepjes wortel, stukjes bleekselderij, reepjes paprika en soepstengels. Dit recept komt uit ‘Neem nou kwark’ van het Nederlands Zuivelbureau (oorspronkelijke druk 1987).
Enne … ook heerlijk als je niet lijnt, maar een keer wat anders op tafel wilt zetten!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept