Nieuws   Zoeken 

Sandra's romige kippasta-prei, champignons en perzik
Ingredienten: (3 pers.):
Farfalle pasta (= vlindermacaroni, mag natuurlijk ook andere zijn. Reken 100 gram per persoon)
300-350 gram kipstukjes
1 flinke eetlepel groene pesto (niet te zuinig)
300 gram gesneden prei
125 gram gesneden champignons
1 groot blik perziken
1 bakje paturain linesse 125 gram (=een goed alternatief voor paturain knoflook en kruiden)
tabasco (of peper)
Bereiding:
Snij de perziken in kleine stukjes. Water voor pasta opzetten en de pesto hapjespan op temperatuur laten komen (geen olie toevoegen: in pesto zit al olie). Is de pesto op baktemperatuur, de ongekruide kip toevoegen en bakken. Wanneer het water kookt, de pasta in het water doen. Dit is ook het moment om de champignons en de prei bij de kip te doen. Vuur lager zetten. Geregeld roeren. Wanneer de pasta nog 5 minuten moet, de paturain en de perzikstukjes bij de kip doen en zachtjes laten pruttelen. Naar eigen smaak tabasco (of peper) en perzikvocht aan de saus toevoegen. Aan het einde de pasta afgieten en naar keuze door de saus roeren of apart serveren.
Receptnummer: 9005 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept