Nieuws   Zoeken 

Karin's family garlic sauce
Ingredienten: (4 pers.):
mayonaise
scheutje koffiemelk
knoflook (verse is het lekkerst!)
peper, zout, massala- of kerriepoeder
mespuntje mosterd
peterselie (verse is het lekkerst!)
Hulpmiddelen
goed afsluitbare mengkom
schaar om de peterselie fijn te knippen
knoflookpers
scherp mesje
Bereiding:
Voorbereiding
Pel de teentjes knoflook. Als je nu achteraf niet zo "wil ruiken", snij dan de teentjes over de lengte door midden. Als je in het teentje kijkt, zie je vaak een groen hart zitten. Als je dit eruit haalt, heb je niet zo'n last van de geur en van oprispingen. Voor de smaak maakt het niets uit. (Montignac-tip)

Bereidingswijze
Roer de mayonaise glad met een scheutje koffiemelk. Doe daarna de rest van de ingrediƫnten erbij en roer tot een gladde saus. Van de massala/kerriepoeder moet je echt maar een MESPUNTJE gebruiken; het mag niet overheersen. Als dipsaus laat je hem iets dikker dan wanneer je hem als shoarmasaus gebruikt. Laat de saus even "trekken" voor een half uurtje. Mocht je de saus minder dik willen, dan kun je naar eigen idee water toevoegen.
Receptnummer: 907 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Karin
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept