Nieuws   Zoeken 

Barbara's kabeljauw in Mexicaanse saus
Ingredienten: (2 pers.):
2 eetlepels olie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gesneden jalapenopepers (potje)
500 gram tomaten
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
½ theelepel tijm
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
zout, peper
300 gram kabeljauw (diepvries of vers) of 200 gram kabeljauw en 100 gram grote garnalen
2 bosuitjes
Bereiding:
Snipper de ui. Snij de pepertjes fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de bosuitjes in halve ringetjes. Fruit de ui met de pepertjes ca. 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en fruit een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, Mexicaanse kruiden, tijm, bouillonpoeder en ½ dl. water toe en laat het geheel ca. 6 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de bevroren kabeljauw en eventueel de garnalen in de saus en laat in ca. 10 minuten (verse vis in 7 minuten) gaar worden. Verdeel de gare kabeljauw met een spatel in grove stukken. Strooi de gesneden bosui erover en schep voorzichtig door. Indien nodig de saus iets in laten koken.
Receptnummer: 9297 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
260 Kcal. per persoon. Je kan de saus goed van tevoren maken, dan hoeft alleen de vis nog te garen en de bosui erbij. Lekker met rijst, gesmoorde maïs en komkommersalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept