Ingredienten: (2 pers.):
Voor de gehaktballen:
250 gr rundergehakt
ui
ei
scheutje ouzo
teentje knoflook
paneermeel
tijm en oregano
zout en paper
Voor de boerensalade:
1 komkommer
2 grote vleestomaten
1 rode ui
1 ons feta
olijven
olie en azijn
zout, peper en oregano | Bereiding:
Snipper het uitje. Kruid het gehakt met de uisnippers, zout, peper, oregano en tijm. Pers het teentje knoflook hierboven uit en voeg het ei en een scheut(je) ouzo toe. Strooi er wat paneermeel over en kneed de massa. Wanneer het gehakt vochtig blijft, strooi er dan nog wat paneermeel bij. Verwarm ondertussen de olie in een koekepan en bak de gehaktballen hiern. Regelmatig keren (plakt snel aan de pan vast). Ondertussen kun je de komkommer (eventueel geschild) en de tomaten in plakjes snijden. De ui in ringen snijden. Deze ingredienten in een schaal doen en door elkaar scheppen. Voeg naar smaak de olijven toe en verkruimel de feta over de salade. Maak een vinaigrette van olie, azijn (in verhouding 2:1), zout, peper en oregano en sprenkel deze over de salade. Zet de salade tot gebruik in de koelkast. Zodra de gehaktballen goudbruin en gaar zijn, kun je de maaltijd opdienen. Kali Orexi! |