Nieuws   Zoeken 

Vera's aardappel-bonensalade met tonijn
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr vastkokende aardappelen
200 gr gebroken sperziebonen
200 gr bospeen
2 sjalotjes of 1 ui
2 blikjes tonijn in olie
1½ el rode pesto
1 dl sinaasappelsap
1 el kappertjes (niet noodzakelijk)
zwarte peper
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil 25 min. en laat ze iets afkoelen. Verwijder de schil en snijd ze in blokjes. Sperziebonen ca. 10 min. beetgaar koken. Bospeen in kleine blokjes stukjes snijden. Sjalotjes of ui fijnsnipperen. Tonijn boven kom laten uitlekken. Pesto, sinaasappelsap, sjalot en kappertjes door tonijnolie roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in stukjes verdelen. Door dressing scheppen: aardappelblokjes, sperzieboontjes, bospeen en tonijn.
Receptnummer: 9393 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met Ciabatta. Om de smaak helemaal tot zijn recht te laten komen eerst even 30 min. afgedekt in koelkast plaatsen. Smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept