Nieuws   Zoeken 

Teatske's gehakt met koolraap en rijst (koolraap eens héél anders!)
Ingredienten: (4 pers.):
2 gesnipperde uien
1 kleine koolraap in blokjes
1 courgette in stukjes
500 gr. rundergehakt
1 theelepel chilipoeder
100 gram rijst
1 blikje (70 gr) tomatenpuree
1/2 liter vleesbouillon (van een tablet)
3 eetlepels gesnipperde peterselie
100 gram geraspte kaas (belegen)
zout en peper
Bereiding:
Bak in een braadpan het gehakt, uisnippers en chilipoeder ca. 2 minuten. Voeg de koolraap, courgette en rijst toe. Roer de tomatenpuree en bouillon erdoor. Breng de vloeistof aan de kook en laat het gerecht met een deksel op de pan zachtjes ca. 25 minuten pruttelen tot alles gaar is en de meeste vloeistof in opgenomen. Roer de peterselie en de helft van de kaas door het gerecht en geef de rest van de kaas er apart bij. Geef er (bruin) stokbrood bij. Erg lekker!
Receptnummer: 9411 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Wij krijgen in het najaar/de winter altijd koolraap in ons biologische pakket. Het is niet ieders favoriete groente (wèl heel gezond!). Op zoek naar een recept om eens iets heel anders met koolraap te maken vond in in het boekje "Eénpans eetplezier" van het Nederlands Zuivelbureau het bovenstaande gerecht. Ik geeft het graag door, want hierdoor eten wij de koolraap altijd met smaak!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept