Nieuws   Zoeken 

Petra's broccolischotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote stronken broccoli
350-400 gram halfgare aardappels in plakjes
500 gram gekruid rundergehakt
2 blikjes champignons in plakjes (of verse)
1 potje Aardappel anders Bacon Ui
150 gram geraspte kaas
eventueel chèvre geitenkaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de broccoli in roosjes. Blancheer dit (2 minuten koken) met wat zout in het water. Bak het gehakt grof rul. (moet wel gekruid zijn) Laat de champignons uitlekken (of bak verse champignons even in wat boter) Doe nu al deze ingrediënten en de aardappelschijfjes in een grote schaal en meng dit samen met de Aardappel anders goed door. Vet een grote ovenschaal in. Doe hier het mengsel in. Leg hierover eventueel de in dunnen plakjes gesneden chevre (snijdt makkelijker als het even in de vriezer heeft gelegen) en strooi hierover de geraspte kaas. Nu ca 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Receptnummer: 9467 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Deze ovenschotel eten wij minstens eens in de twee weken. Door het korte koken van de broccoli is dit een gezond en toch heerlijk gerecht. Eventueel serveren met een stokbroodje met kruidenboter.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept