Ingredienten: (4 pers.):
1 blik roze zalm
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
50 cl melk
100 gr geraspte kaas
paneermeel
Enkele gestoofde champignons
Zout, peper, nootmuskaat | Bereiding:
Snij champignons in schijfjes en stoof ze aan in een klontje boter op hoog vuur.Laat in een ander pannetje 3 eetl boter smelten en meng met de eetlepels bloem .Voeg al kloppend de koude 50 cl melk toe, laat wat inkoken om de bloemsmaak te verwijderen, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het vocht van het blikje zalm bij de saus, doe de brokjes zalm nadat je de velletjes en graatjes hebt verwijderd ook bij het mengsel,evenals de gestoofde champignons. Meng paneermeel met de geraspte kaas en strooi over de kommetjes, leg er nu nog een klontje boter op en plaats in de voorverwarmde oven van 180 gr. voor ca 15 min. Op het laatst schakel je de grill aan zodat er een bruin korstje kan gevormd worden. |