Nieuws   Zoeken 

Linda's kip-kerrie-rijst salade
Ingredienten: (4 pers.):
150 gram sperziebonen
200 gram (mais) kipfilet
0,5 liter kippenbouillon
200 gram rijst
150 gram doperwten
ca. 1 eetlepel kerriepoeder
4 eetlepels gefruite uitjes
Bereiding:
Pocheer de kipfilet in hete bouillon in ongeveer 20 minuten gaar. Laat het vlees afkoelen en snijd het in reepjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat het afkoelen. Kook de stukjes sperzieboon beetgaar. Laat de doperwten circa 5 minuten met de sperciebonen meekoken. Laat de groenten uitlekken en afkoelen. Meng de kip, groenten, kerrie en een klein scheutje kippenbouillon door de rijst. Verdeel de rijstsalade over borden. Strooi er gefruite uitjes over.
Receptnummer: 9543 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Variatietip: Meng door 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels kippenbouillon en maak de salade met deze saus aan. Of schep door de salade door de rijstsalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept