Nieuws   Zoeken 

Monique's Curry van Kip met Sinaasappel
Ingredienten: (4 pers.):
400 a 500 g. kipfilets
zout en peper uit de molen
2 eetl. maizena
4 a 5 theel. pittige kerriepoeder
3 eetl. zonnebloemolie
2 sjalotten of kleine ui, ragfijn
gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
2 eetl. fijn geraspte verse
gemberwortel
4-5 (hand) sinaasappelen
2 dl kippenbouillon
4 dl dikke kokosmelk, uit blikje
wat limoen- of citroensap
Bereiding:
Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd het in blokjes (ca. 1 cm.). Schud in een plastic zak maizena en wat zout, peper en kerriepoeder door elkaar. Leg de blokjes kippenvlees er bij en schud alles zolang tot het kippenvlees is omgeven met een laagje van het goudkleurige mengsel. Schil de sinaasappels zo dik af dat ook de witte onderhuid wordt weggenomen. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verwijder eventueel aanwezige pitten. Vang het sap dat bij deze handelingen vrijkomt op. Verhit een wok en laat de olie er even in rond walsen. Laat het kippenvlees er 2 minuten in bakken. Strooi er sjalot, knoflook en gemberwortel over. Schep alles om en laat alles dan nogmaals 2 minuten bakken. Schenk de bouillon, het opgevangen sinaasappelsap en de kokosmelk er bij. Breng alles, onder voortdurend roeren tot aan het kookpunt. Temper de warmtebron en houd alles 4 - 5 minuten tegen de kook aan. Voeg naar eigen smaak en inzicht nog wat zout, peper en limoen- of citroensap toe. Schep vlak voor het opdienen tweederde deel van de sinaasappelpartjes door het gerecht. Schep het gerecht in het midden op voorverwarmde borden. Schik de resterende sinaasappelpartjes er rondom. Geef er droog gekookte rijst apart bij.
Receptnummer: 9626 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept