Nieuws   Zoeken 

Patricia's Surinaamse Kip
Ingredienten: (3 pers.):
6 kipbraadstukken
2 grote uien
4 vleestomaten
6 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
peper
zout
Ketjap Medja (zoete)
Bereiding:
De braadstukken inwrijven met peper en zout en op een hoog vuur aanbraden. Dan de uienringen en de fijngesneden knoflook erbij doen. Als alles lekker bruin is het vuur wat lager zetten en de vleestomaten er in stukjes bijdoen samen met het bouillonblok.De deksel op de pan doen tot de tomaten "prut" geworden zijn. Dan de deksel van de pan laten en er flink wat ketjap bijdoen en alles lekker op een laag vuurtje laten staan tot alles ingebonden is tot een lekker sausje(duurt minimaal 2 uur, maar hoe langer hoe lekkerder) Je kunt er naar smaak nog af en toe wat ketjap bijdoen.
Receptnummer: 9735 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Lekker met (Pandan) rijst en boontjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept