Nieuws   Zoeken 

Charlotte's mihoen
Ingredienten: (2 pers.):
1 x eiermie (Souby)
1 x mihoen speciaal (Conimex)
kipfilet
2 eieren
tauge
1 courgette
champignons
1 prei
ketjap
Bereiding:
Snij de prei, courgette en champignons in stukjes en was deze goed af. Snij de kifilet in blokjes. Wel de mihoen speciaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een scheutje bakolie in een wok (anders in een goede hapjespan). Bak de blokjes kipfilet aan alle kanten goed bruin. Voeg de gewelde mihoenmix en de gesneden groenten daar aan toe. Bak dit ook weer om-en-om. Schuif dan de groenten en het vlees naar de zijkant(en) van de pan en laat dan 1 ei in het midden iets bakken. Zodra het ei begint te stollen roer je het door elkaar (zoals een roerei). Als het kleine "reepjes" zijn mix je het weer met de kip en de groenten. Herhaal dit met het tweede ei. Doe nu de eiermie in gekookt water en laat het zo 4 minuten staan (van het vuur!!!). Haal de mie uit elkaar met 2 vorken en laat het even uitlekken in een vergiet. Nu kun je de mie door de kip en groenten mixen. Om extra smaak toe te voegen kun je er ketjap doorheen doen. Eet smakelijk
Receptnummer: 976 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Charlotte Meijer
Opmerking:
Serveer de mihoen met wat atjar en kroepoek. Sate en sambal smaken hier natuurlijk ook heel goed bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept