Nieuws   Zoeken 

Greta's chocoladetaart
Ingredienten: (6 pers.):
200 gr fondant chocolade
210 gr boter
200 gr suiker
120 gr gezeefde bloem
6 eieren
Bereiding:
Smelt de in stukjes gebroken chocolade samen met de boter au bain marie en roer goed om. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de 6 eieren samen met 200 gr suiker, het is niet nodig om ze tot een wit lint te kloppen, meng er daarna de gezeefde bloem door. Nu gaat ook het chocolade - botermengsel erbij. Boter de taartvorm goed in, en doe het mengsel in de vorm. Bak de taart 45 min. op 200 graden. Neem de taart uit de oven en laat ze 2 uur in de bakvorm staan alvorens ze te storten. Bestrooi met poedersuiker of snij ze horizontaal in 2, en besmeer de 2 helften met appelsienen of abrikozenconfituur.
Receptnummer: 9762 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Neem de chocolade met het grootste cacaogehalte,minimum 60 procent, hier in belgie noemt men dit couverturechocolade.Dat geeft de beste smaak. Deze taart kan je mits een oogje in het zeil te houden ook door de kinderen laten maken ze zullen er veel plezier aan beleven en fier zijn op hun eigen creatie.S
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept