Nieuws   Zoeken 

Barbara's romig trappistenschoteltje
Ingredienten: (2 pers.):
25 gram boter
2 varkensfiletlapjes
zout, peper
paar druppels azijn
1 kleine ui
125 gram champignons
½ flesje Westmalle dubbel (trappistenbier)
1 dl. crème fraiche
1 eetlepel allesbinder
Bereiding:
Wrijf de filetlapjes in met zout, peper en een paar druppels azijn. Schroei ze snel dicht in de hete boter en bak ze daarna in ca. 5 minuten per kant bruin en gaar. Snij intussen de ui in ringen. Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes. Haal het vlees uit de pan en houdt het warm onder aluminiumfolie. Bak de uiringen en champignonplakjes 2 minuten in het bakvet. Schenk de Westmalle in de pan, roer de bezinksels los en laat alles 5 minuten koken. Af en toe omroeren. Voeg de crème fraiche toe, roer goed door en laat nog 2 minuten zachtjes koken tot een romige saus. Bind de saus met de allesbinder en breng op smaak met zout en peper. Haal de filetlapjes uit de folie en leg ze op 2 borden. Schep de champignon/biersaus erover.
Receptnummer: 9781 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Romig schoteltje met een Vlaams tintje. Lekker met aardappelkroketjes en sperziebonen of spruiten. Dit kan ook goed met karbonades of varkensreepjes. Schep de reepjes dan door de saus heen voor het opdienen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept