Nieuws   Zoeken 

@strid's linguine met verse tomatensaus en pesto
Ingredienten: (4 pers.):
olijfolie
1 gesnipperde ui
½ groene peperika in blokjes
3 geraspte worteltjes
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde oregano
1¼ dl lekkere rode wijn
1 kg pruimtomaten
1 groene Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngesnipperd
1 kippenbouillontablet
250 gr linguine
7 fijngehakte knoflooktenen
1-2 el balsamico azijn
1 el tomatenpuree
versgemalen peper en zout
2 el groene pesto
verse parmezaanse kaas
Bereiding:
Verwarm een pan met dikke bodem in met wat olijfolie en voeg hier de paparika, worteltjes en ui aan toe en bak ze op een laag vuur 2 minuten. Meng de oregano en tijm erdoor, voeg de wijn toe en kook alles 5 minuten tot de wijn is verdampt. Voeg de tomaten, verkruimelde bouillontablet en de Spaanse peper toe en bak alles 30-40 minuutjes op een laag vuur onder af en toe roeren. Voeg dan de knoflook, champignons, tomatenpuree, balsamico azijn, pesto en peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen gedurende de tijd dat je de linguine gaar kookt. Schep de saus door de afgegoten pasta en schaaf er een laagje parmezaanse kaas over.
Receptnummer: 9782 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Het is geen al te korte bereidingstijd maar deze pasta vinden wij zo lekker dat ik hem hier toch wilde plaatsen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept