Nieuws   Zoeken 

Rudi's pittige vis met sambal-ketjapsaus en notenrijst
Ingredienten: (2 pers.):
150 gr. notenrijst (Lassie)
2 st. kabeljauw- of koolvisfilet
diepvries is prima
citroensap (vers of potje)
zout
1 ui (middelgroot)
1 knoflookteentje
40 gr. boter
2 tl. sambal oelek
2 el. katjap manis
Bereiding:
- Ontdooi de visfilet (hoeft niet helemaal ontdooid te zijn). - Besprenkel met wat citroensap en wat zout. Laat de smaken even intrekken (± 10 min.) Hoeft niet persé. - Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. - Pel en snipper de ui en de knoflook. - Verhit de boter in de pan en bak de vis in ca. 4 minuten rondom bruin. Schep ze uit de pan. - Fruit de ui, knoflook en sambal ca. 3 minuten in het achtergebleven vet. Roer de ketjap, 2 a 3 eetlepels water en 1 tl citroensap erdoor. - Laat het sausje al roerend in ca. 2 min. goed warm worden. - Voeg de vis toe en draai deze af en toe even om. - Laat deze ca. 3 min. zacht meepruttelen. - Schep de rijst op het bord en leg de vis ernaast. - Lepel de saus over de vis. Omdat ik de vis altijd maar half ontdooi, zet ik het bord met aller erop nog een halve minuut in de magnetron op 800 W. Zo wordt de rijst ook nog even goed warm.
Receptnummer: 9796 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Evt. kun je er een frisse komkommersalade bij serveren. Die natuurlijk niet in de magnetron verwarmen ;-)
Wil je verse kabeljauwfilet gebruiken dan heb je ± 300 gr. nodig. Verdeel deze in 4 gelijke stukken en begin dan met stap 2.

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept