Nieuws   Zoeken 

Beppie's Indiase Curry/Linzensoep
Ingredienten: (4 pers.):
3 á 400 gr. kipfilet.
3 eetl. zonnebloemolie.
1 zak Hollandse roerbakmix,
(400 gr. AH).
1 pakje Patak's Tikka Masala.
(Currypasta Koriander & Citroen, 80 gr.).
1 pak naanbrood,
(280 gr. Patak's).
1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
2 kippenbouillontabletten.
1 blik linzen (400 gr. Bonduelle).

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 °C. Kipfilet in blokjes snijden. In soeppan olie verhitten en kipblokjes in ca. 5 min. rondom bruin bakken. Roerbakgroenten toevoegen en nog 2 min. al omscheppend meebakken. Currypasta er door doen en nog ong. 1 min. zachtjes meebakken. Naanbrood in de oven bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Tomaatblokjes, ½ liter water en verkruimelde bouillontabletten er bij doen. Aan de kook brengen en ca. 5 min. laten sudderen. Linzen afgieten, door de soep roeren en 2 min. verwarmen. Serveren met het naanbrood. Eet smakelijk!
Receptnummer: 9961 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit is een AH recept. Ik heb zelf verse tomaten gebruikt, want die had ik in een stuk of wat potten gezaaid en ook nog een paar plantjes geplant. Maar toen had ik er zoveel (misschien wel door de uitzonderlijke zomer) dat ik er eigenlijk een klein beetje mee in m'n maag zat! Dus maar veel tomaten gegeten de laatste tijd en de nodige weggegeven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept