Nieuws   Zoeken 

José's gerookte zalm in romige saus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram gerookte zalm
1 grote ui, in ringen gesneden
420 ml magere melk
peper
2 theelepels bloem
20 gram boter
1 1/2 theelepel mosterd
Bereiding:
Leg de uienringen op de bodem van een hapjespan. Leg er de gerookte zalm in plakken overheen. Roer de mosterd en de peper door de melk en giet deze over de vis en breng het geheel op het vuur aan de kook. Laat 5 minuten koken met deksel. Daarna nog 5 minuten zonder deksel. Schep de vis en de uien met een schuimspaan op een grote schaal. Laat de melk nog eens 5 minuten koken onder af en toe roeren. Smelt in een klein pannetje de boter en roer dit met de bloem tot een glad papje. Roer het nu door het melkmengsel in de pan tot een dunne saus die je ook weer 5 minuten laat pruttelen. Giet de saus over de vis. Direkt opdienen.
Receptnummer: 9967 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met basmati-rijst of gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade.
i.p.v. enkel zalm kun je ook kiezen voor 200 gram gerookte zalm, 100 gram gerookte forel en 200 gram zeevruchten. (mosselen, garnalen, inktvisringetjes e.d.)

Slank recept dus ook geschikt voor lijners.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept