Franck's Varkenfiletlapjes
Ingredienten: (2 pers.):
2 varkensfiletlapjes
2 el (grove) mosterd
2 el mosterdmayonaise
1 tl sambal brandan of sambal tjampoer
1 flinke el ketjap manis
1 flinke el gedroogde bieslook
een scheut limoensap
een scheutje olijfolie
klein beetje zeezout
wat versgemalen gemengde peper
Bereiding:
Meng alle ingrediŽnten (behalve natuurlijk de lapjes) en roer het goed door.
Als het sausje iets te pittig is naar jouw smaak, doe er dan wat meer limoensap door.
Smeer de filetlapjes met een kwastje goed in met dit mengsel en laat het tenminste 1 uur intrekken (wordt het vlees lekker mals van).
Dan de lapjes braden, 5 minuten aan elke kant.
Receptnummer: 988 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Franck
Opmerking:
Deze lapjes zijn heerlijk met verse sperzieboontjes en nieuwe aardappelen.
Maar ook lekker op een sesambolletje, of -puntje met wat gemengde sla.
Eet smakelijk en geniet er maar van!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept