Lydia's Gesmoorde Witte Kool met Wortel en Pindasaus
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr witte kool
1 winterwortel
1 ui
50 gr boter
1 theelepel bouillonpoeder
1 sjalotje
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 dl melk
1/2 potje pindakaas
ketjap manis
sambal oelek
Bereiding:
Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en snijd de dikke stronk weg. Snijd de kool in dunne reepjes.
Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
Pel en snipper de ui grof. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui. Voeg kool en wortel toe en bak ze onder omscheppen even mee.
Roer 1 dl water en de bouillonpoeder erdoor. Laat de kool met deksel erop in 15 min. gaarsmoren.
Pel en snipper intussen het sjalotje. Verhit de olie en fruit het sjalotje. Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Voeg melk en pindakaas toe en roer tot een glad gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met ketjap en sambal. Doe de kool met wortel over in een schaal en serveer de pindasaus er apart bij.
Menutip: varkenslapjes, zilvervliesrijst.
Receptnummer: 13888 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Dit recept stond in de winter van 1985/86 in een blad van de Stichting Propaganda Groenten & Fruit(=Groenten & Fruit Magazine nr 1).
Een heel andere manier om wittekool klaar te maken. Wij vonden het toentertijd erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept