Tine's Spaans ovengerecht
Ingredienten: (2 pers.):
300gr.kalkoenfilet,
100gr.Serranoham of rauwe ham,
1 ui,
1 rode paprika,
1 eetl. bloem,
zout en peper naar smaak,
olijfolie,
1 laurierblad,
1thl.gedroogde rozemarijn,
1 blik gepelde tomaten in blokjes(400gr.)
Bereiding:
Snijd de kalkoen in blokjes,doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en hussel de kalkoenblokjes net zo lang tot de bloem op genomen is.Maak in koekepan de olie heet en bak de kalkoenblokjes hierin tot ze rondom lekker bruin zijn,haal ze uit het braadvet en hou ze even appart.In het braadvet fruit je de gesneden ui en paprika in reepjes geneden met het laurierblad en de rozemarijn tot de ui begint te kleuren.Doe de kalkoenblokjes er weer bij en roer de tomatenblokjes en de in reepjes gesneden ham erbij. Stort dit allemaal in een magnatronschaal afgedekt met magnatronfolie in de magnatron even op volvermogen aan de kook brengen dan 15 min.op de laagste stand laten stoven.In de oven 15 min. langer.Dan het laurier eruit halen en even op smaak maken met zout en peper.Lekker met rijst.e.v.t.met een komkommersalade.(wij vonden dit genoeg).
Receptnummer: 9722 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept