Martin's rijst met makreel
Ingredienten: (2 pers.):
1 gerookte makreel
1 komkommer
2 tomaten
1 ui
5 eetlepels ketjap manis
5 eetlepels azijn
5 eetlepels suiker
rijst (ongeveer 1 koffiekopje per persoon)
4 a 5 gedroogde Spaanse pepers (rawit)
Bereiding:
Ontdoe de makreel van de graat en verdeel de vis in kleine stukken en doe deze in een schaal in de koelkast. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil de komkommer,snij de komkommeer en de tomaten in kleine stukken van 2cm, doe ze in een schaal en voeg er vervolgens de ketjap, suiker, azijn en de in kleine stukjes gesneden Spaanse pepertjes bij. Roer het geheel door elkaar en plaats de schaal in de koelkast en laat dit 20 minuten staan. (af en toe omscheppen. Zodra de rijst klaar is kan alles geserveerd worden. Selamat Makan
Receptnummer: 6231 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Martin Schotman
Opmerking:
Snel, ontzettend lekker, gezond en goedkoop.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept