Betty's gegrilde koolvis met prei
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo prei
8 champignons
15 gr. boter
1dl. visbouillon (van een tablet)
1 dl. room culinair
600 gr. koolvisfilet (4 stuks)
2 eetl. olijfolie
1 eetl. fijngehakte dille
witte peper
zout
Bereiding:
Maak de prei schoon en snijd het witte gedeelte in ringen van 1/2cm. breed (het groene gedeelte word neit gebruikt). Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter en fruit de prei al omscheppend in ca. 3min. zachtjes aan. Schenk de bouillon erbij en voeg de champignons, de room, (peper en zout naar smaak) toe. Breng alles aan de kook en laat het op een laag vuur zachtjes koken. Verhit intussen een grillpan. Wrijf de vis in met olijfolie. Grill de vis in ca. 6-8min. aan beide kanten bruin en gaar. Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak. Verdeel de vis met de prei over de borden. Garneer met de dille.
Receptnummer: 3118 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Betty
Opmerking:
Lekker met frietjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept