Barbara's Marokkaanse gehaktballetjes in tomaten/olijvensaus
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram rundergehakt
1 kleine ui
1 teentje knoflook
4 ansjovisfilets (blikje)
zakje verse koriander
peper
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olie
1 eetlepel boter
2 flinke theelepels tomatenpuree
handje groene knoflookolijven zonder pit
Bereiding:
Snipper de ui heel fijn. Snij de ansjovis en de koriander (alleen de blaadjes) fijn. Meng de uisnippers, het uitgeperste teentje knoflook, de ansjovis, de helft van de koriander en wat peper door het gehakt. Vorm er 4 of 6 ovaalvormige balletjes van en haal ze door de bloem. Verhit de olie met de boter en bak hierin de balletjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Daarna met het deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar bakken. Af en toe keren en bedruipen. Snij intussen de olijven in plakjes. Gehaktballetjes uit de pan halen. Tomatenpuree en dl. water door het bakvet roeren. Aanbaksel losroeren en aan de kook laten komen. Rest van koriander en de plakjes olijf erdoor roeren. Gehaktballetjes over 2 borden verdelen en saus erover scheppen.
Receptnummer: 7102 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Laat de ansjovis je niet afschrikken. Het hoort erin en het gehakt smaakt echt niet naar ansjovis. Lekker met gestoofde courgette, tomatensalade met peterselie en brood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept