Han's niet zo snelle goulashsoep
Ingredienten: (4 pers.):
3/4 ltr. water
2 grote uien
1 rode paprika
1 vleestomaat ontveld
1 pot gekookte champignonschijfjes
ongeveer 200 gr. runderpoulet
2 el paprikapoeder
2 laurierbladen
kwart tl oregano
klein blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
takje tijm en 2 cm rozemarijntakje
peper en zout
maizena, ketjap manis
1 vleesbouillionblokje
Bereiding:
Bak het vlees op hoog vuur flink aan en voeg dan de gesnipperde uien, gesnipperde paprika en geplette knoflook toe.
Even flink meebakken en dan in stukken gesneden tomaat en paprikapoeder en tomatenpuree toevoegen en even goed meewarmen.
Afblussen met het water en aan de kook brengen.
Rest van de kruiden toevoegen en ongeveer 3 uur op zacht vuur laten pruttelen. Champignons zonder vocht toevoegen en meewarmen.
Eventueel bijbinden met de maizena en op smaak brengen met zout en peper en scheutje ketjap manis.
Receptnummer: 688 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min. | Meer recepten van: Han
Opmerking:
Heerlijk als maaltijdsoep in de zomer met wat vers stokbrood.
Noot van Syl: past neit geheel binnen het snelklaar concept... maar ala eentje mag er wel eens doorglippen!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept