Riet's gehaktbrood in laagjes
Ingredienten: (8 pers.):
500 gram rund gehakt
250 gram varkens gehakt
2 eieren
5 eetlepels gekookte rijst of 4 eetlpels paneermeel
1/2 dl koffie(room)
peper/zout
1 kleine rode paprika
100 gram gekookte ham(dikke plak)
1 struikje broccoli(ca150gr)
boter om in te vetten
3 eetl fijngeknipte peterselie of bieslook
2-3 eetl barbecusaus
Bereiding:
Meng de gehakt soorten door met 2 eieren, de gekookte rijst (of paneermeel). room, peper/zout. Verdeel het mengsel in drie gelijke porties. Maak de paprika schoon. Verwijder de zaad en zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de paprika door een portie van het gehakt. Snijd de ham fijn en meng dit door de tweede porties van het gehakt. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en meng dit door het derde deel van het gehakt. Beboter de vorm en bestrooi deze met de fijngeknipte peterselie of bieslook. Leg de drie gehaktmengsels laag op laag in de vorm. Druk het vlees goed aan met de bolle kant van een lepel en strijk de bovenkant glad. Bak het gehaktbrood ca 65 a75 min in de voorverwarmde oven van 175 graden. Dek het brood gedurende de eerst 30 min af met aluminiumfolie af. Verwijder het aluminiumfolie. Zet het gehaktbrood terug in de oven. Bestrijk het brood met barbecuesaus. Zet het brood weer terug in de oven tot het gaar en goudbruin is.
Receptnummer: 5417 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Riet Karremans
Opmerking:
Voor een langwerpige cakevorm met een inhoud van 1 liter
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept