Annie's eenpansgerecht met witloof
Ingredienten: (2 pers.):
2 plakjes seitan
250 gr champignons
6 stronkjes witloof
2 teentjes look
1 eetlepel sojasaus
1 dl (soya)room
1 flinke lepel mosters
Bereiding:
Bak in een goede bakpan de champignons samen met de look tot het vocht verdampt is. Voeg er de in stukjes gesneden seitan bij en laat al roerend wat meebakken. Giet er de sojasaus op met een klein beetje water en leg er de in twee gesneden witloofstruikjes naast elkaar bovenop. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen. Maar intussen een sausje van de room en de mosterd. Als het witloof zacht is (maar NIET plaatgekookt) het sausje erover gieten, even voorzichtig mengen en opdienen. Heel lekker met rijst.
Receptnummer: 13056 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Voor grotere hoeveelheden kan je na het bakken van de champignons en seitan alles in een ovenschotel doen en zo het witllof laten garen. Als vegetariŽrs eten wij veel groenten, misschien is voor anderen minder witloof voldoende.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept