Pebble's tex mex Kipbuidels
Ingredienten: (2 pers.):
2 eetlepels olie
400 gr. kip in dunne reepjes
1 middelgrote ui gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
2 teentjes knofloo, uitgeperst
1 eetlepel komijn, gemalen
4 eetlepels zoete chilisaus
125 ml water
1 kop kant en klare pastasaus
1 blik rode kidneybonen 300 gr. uitgelekt
zout en gemalen zwarte peper
klein bekertje zure room
2-3 eetlepels gehakte koriander ter garnering
4 tarwetortilla's, opgebakken
Bereiding:
1. Verwarm de olie, bak de kip en haal de kip dan uit de pan. 2. Bak de ui en tomatenpuree op middelhoog vuur tot de ui zacht is, doe er de knoflook en komijn bij en bak het nog een minuut 3. Meng de chilisaus, het water, de pastasaus en de kidneybonen erdoor. Voeg peper en zout toe en laat alles 5 minuten sudderen 4. Haal de pan van het vuur en voeg de zure room toe 5. Vul de tortilla's met het mengsel en garneer met de koriander
Receptnummer: 9715 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Tis niet door mij bedacht, heb het ook ergens gevonden maar erg lekker. En als je van heet houdt bak dan tenzamen met de ui en tomatenpuree een gesnipperd spaans pepertje mee. Denk aan de pitjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept