Dorien's gegratineerde peer met manderijn
Ingredienten: (6 pers.):
3 peren
3 mandarijnen
4 eierdooiers
40 gr. suiker
1 dl. wijn
witte
zoete
2 el. citroensap
3 el. perenlikeur
Bereiding:
. 1. Verwarm de oven in 12 minuten voor op 225 graden Celsius. De peren intussen schillen, doorsnijden en het klokhuis verwijderen. Iedere peerhelft waaiergewijs insnijden. De snijvlakken met citroensap insmeren, zodat deze niet verkleuren. De mandarijntjes pellen en halveren. De peer en de mandarijntjes in een grote schaal of individuele schaaltjes leggen en met de perenlikeur besprenkelen. Voor de sabayon de eidooiers met de suiker au bain-marie met de handmixer lichtgeel kloppen. De wijn erbij schenken en blijven kloppen tot de massa begint te binden. De sabayon op de peer scheppen. De schaal in de oven zetten en in ongeveer 5 minuten laten gratineren.
Receptnummer: 13514 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept