Marieke's Vlaams rundvlees (gestoofd in bier)
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram runderlappen
2 flinke uien
2 knoflooktenen
2 el Bloem
flesje oud bruin (donker bier)
tomatenpuree (klein blikje)
2 el balsamico azin
1 el Mosterd
1 el suikerstroop
1 tl tijm (vers/gedroogd)
2 laurier blaadjes
Bereiding:
Vlees in niet te kleine dobbelstenen snijden, uien snipperen, knoflook hakken. Vlees in 3 el olie bruin bakken, pan mat dikke bodem gebruiken Niet alles te gelijk. In porties bakken en uit de pan halen. Ui bakken in het vleesvet tot ze kleuren, knoflook toevoegen even meebakken. Kruiden, mosterd, azijn, tomatenpurree, even meebakken`vlees er weer bij, en dan het bier erbij schenken en de stroop. 3 uur later sudderen op een vlamverdeler. Heerlijk!!
Receptnummer: 7095 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min. | Meer recepten van: Marieke
Opmerking:
Dit gerecht komt uit een oude Boodschappen denk ik, ik heb het uitgeknipt uit een blad iig. Lekker met spezieboontjes en rijst of aardappels, net wat je lekker vindt. Zelf ben je maar 20 minuutjes bezig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept