Dorien's goulach maaltijdsoep
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr runderpoulet.
2 kruidenbuiltjes OF 4 kruidenboullonblokjes
4 eetlepels olijfolie.
2 grote uien.
2 teentjes knoflook.
1/2 theelepel foelie.
1 eetlepel paprikapoeder.
1 eetlepels bloem.
worcestersaus.
2 eetlepels pesto rosso.
1 zakje mini aardappelblokjes.
zout en peper.
Bereiding:
Pel en snipper de teentje knoflook. Pel de ui en snijd ze in ringen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan van 3 liter. Bak de blokjes rundvlees rondom. Blus het vlees af met 2 1/2 lieter warm water, voeg de kruidenbuiltjes of de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Laat de bouillon op een laag vuur 1 uur zachtjes koken en verwijder de kruidenbuiltjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan en bak de ui en de knflook licht bruin. Zet het vuur laag, voeg de foelie, paprika en de bloem toe en roer dit goed door. Voeg de verwarmde soep toe aan de bloem en roer tot alle klontjes zijn verdwenen. Voeg de rest van de soep toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog ongeveer 30 minuten zachtejes doorkoken. Kook de aardappelblokjes de laatste 10 minuten mee. Breng de soep op smaak toe met de pesto rosso, de worcestersaus en zout en peper.
Receptnummer: 12385 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 115 min.
Opmerking:
lekker met uien/kaas stokbrood
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept