Pepijn's drakenfondue
Ingredienten: (4 pers.):
Voor 3-4 personen:
1 kg pittig belegen kaas
1/2-1 liter tomatensap
1 grote ui
Een paar tenen knoflook
1 rood pepertje
meel
boter
Eventueel wat allesbinder
Bereiding:
Voorbereiding:. Rasp de kaas of maak er hele kleine stukjes van. Hak de ui in kleine stukjes. Het kookwerk:. Fruit de stukjes ui in wat boter en doe er een paar tenen geperste knoflook bij. Maak dit tot een dikke prak met enkele eetlepels meel. Als dit echt een dikke brei is giet je er ongeveer 1/2 e liter tomatensap overheen. Laat dit rustig warm worden tot het kookt. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Gooi er rustig de geraspte kaas bij en biljf roeren. De kaas zal smelten. Als alle kaas erin zit eventueel nog wat tomatensap toevoegen al naar gelang de dikte van de kaasfondue. Als het te dun wordt/is kun je het wat dikker maken met wat allesbinder. Als laatste doe je er een fijn gesneden pepertje doorheen om alles wat pittiger te maken. Smakelijk eten
Receptnummer: 12299 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Serveren met stokbrood en groente als komkommer, selderij, en rauwe witlof.
Serveer de kaasfondue in een kommetje en lepel met de groente de kaasfondue eruit.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept