Jenny's masala kip/aardappelschotel
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
5 uien
500 gram aardappelen
2 tot 3 lepels masala (hindoestaans)
kipkruiden
zonnebloemolie of olijfolie
ev. scheutje kippenbouillon of water
Bereiding:
Snijdt de kipfilet in niet te kleine blokjes. Kruiden met de kipkruiden. Uien in blokjes snijden (of ringen) Aardappels schillen en in grote blokken snijden. Verhit 2 eetlepels olie in de wok, bak hierin de uien tot ze glazig zijn. Dan de gekruide kipfilet erbij doen. Blijven omscheppen tot ze aangebraden zijn. Dan de masala met halve eetlepels tegelijk er doorheen scheppen. Aardappels erbij doen en omscheppen. Even proeven. Naar smaak meer masala toevoegen. Hitte temperen en plm. iedere 3 minuten even omscheppen tot de aardappeltjes gaar zijn. Als je het te droog vindt een klein scheutje kippenbouillon of water erbij doen.
Receptnummer: 6512 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jenny
Opmerking:
Ipv aardappels kan je ook krieltjes kan je hiervoor gebruiken. Lekker met indische boontjes en sla.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept