Carietha's tete de veau (van Claire voor Ans en Ria)
Ingredienten: (6 pers.):
1250 gram varkenspoulet
750 gram gemengd gehakt
500 gram champignons
1 pot zilveruitjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 fles HEINZ tomatenketchup
maizena om te binden
200 ml slagroom
Voor de bouillon:
KRUIDEN: 2 theelepels foelie,
4 laurierblaadjes,2 uien met 2 kruidnagels
peper, zout,2 theelepels thijm.
2 wortels
2 blokjes runderbouillon
Bereiding:
in twee afzonderlijke ketels bouillon maken met de ui en wortel en de kruiden.In een ketel het varkenspoulet gaar laten worden in de andere de gehaktballetjes.Als het vlees gaar is dit uit de bouillon halen en het vocht zeven. Dan de tomatenpuree en de fles tomatenketchup toevoegen bij het gezeefde vocht. Saus binden met de aangelengde maizena. Daarna de gare gehaktballetjes en het gare varkenspoulet erbij doen en als laatste de zileruitjes en de champignons. Afwerken met room.
Receptnummer: 4905 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Carietha Hochstenbach
Opmerking:
Dit oorspronkelijke gerecht werd vroeger zoals de naam al vermeld met kopvlees van het kalf gemaakt. Inmiddels is het recept aangepast.Volgens Ria en Ans moet er perse een scheut madera in. Lekker met stokbrood, gekookte eieren en augurken voor op een feestje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept