Bouillabaisse van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
1kg gemengde visfilets
(bv kabeljauw, wijting, zalmforel, zeepaling ...)
100gr gepelde garnalen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 prei
2 vleestomaten
4el olijfolie
1 blikje tomatenpure
1 glas droge witte wijn
2l visbouillon
enkele draadjes saffraan
2 takjes tijm
3 el gehakte peterselie
peper en zout

Bereiding:
Snij de visfilets in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Snij de prei in ringen en de gepelde tomaten in blokjes. Stoof knoflook, sjalotten en de prei aan in de hete olie en doe er vervolgens de tomaten, de pure, de saffraan, de tijm bij en leng aan met de bouillon en de wijn. breng aan de kook en laat onafgedekt ong 15 min doorkoken. doe de vissen bij de bouillon, eerst de stevige soorten, ietsje later de zachtere. Laat sudderen tot de vis gaar is, zonder dat hij uit mekaar valt. Werk de bouillabaisse af met de garnalen en de peterselie. Kruid nog beetje bij en dien goed heet op met stokbrood!!
Receptnummer: 10746 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept