Beppie's Merunkové knedliky (abrikozen knoedels), voor Tineke.
Ingredienten: (6 pers.):
700 gr. abrikozen.
350 gr. meel.
200 gr. gekookte aardappelen.
( aardappels met schil koken).
2 eieren.
zout.
beetje melk.
Bereiding:
1: Beslag maken van van meel, fijn geraspte aardappelen (het schilletje eraf halen), eieren, zout en als het nodig is melk. 2: Het deeg uitrollen, moet ongeveer 3-4 mm. dik zijn. 3: Met een mes vierkanten eruit snijden, zo groot dat de helft van een abrikoos erop gelegd kan worden. 4; De abrikozen inpakken in de deegvierkantjes. 5: Een pan water aan de kook brengen en de knoedels er 7 - 10 min. in laten koken. 6: De gekookte knoedels uit het water halen, uit laten lekken en op een bord of schaal leggen. 7: De knoedels aan de bovenkant een beetje open maken zodat de stoom kan ontsnappen 8: giet er een beetje gesmolten boter over en bestrooi met poedersuiker!
Receptnummer: 5178 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Recept van Stania, mijn Tsjechische buurvrouwtje. Mijn dank daarvoor!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept