Sandra's mosterdsoep met zalm
Ingredienten: (4 pers.):
2 blokjes tuinkruidenbouillon
2 sjalotjes
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
3 eetlepels grove mosterd
1 eetlepels franse
150 gram verse of diepvries zalmfilet
zout
peper
125 ml creme fraiche (of koffiemelk)
3 bosuitjes
Bereiding:
Los 2 blokjes tuinkruidenbouillon op in 1 liter heet water. Pel en snipper intussen 2 sjalotjes. Verhit 2 eetlepels boter en bak de sjalot op een matig vuur glazig. Voeg hier 2 eetlepels bloem toe en laat dit al roerend op een laag vuur in ca. 3 minuten gaar worden. Voeg de bouillon al roerend toe aan het bloemmengsel en breng het aan de kook. Roer 3 eetlepels grove mosterd en 1 eetlepels franse mosterd door de soep en laat deze ca. 5 minuten zachtjes meekoken. Snij 150 gram verse of diepvries zalmfilet in reepjes en voeg deze toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Roer 125 ml creme fraiche (of koffiemelk) door de soep en warm de soep nog even goed door. Was 3 bosuitjes snij ze in schuine ringen (ook de groene stengels) en garneer de soep ermee.
Receptnummer: 12728 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Voor het eerst gegeten tijdens het kerstdiner en zeker voor herhaling vatbaar!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept